11 Eylül 2017 Pazartesi

OTONOMY...: Ménière hastalığı olan hastalarda OTIVIDEX (eski adı OTO-104 ) Bilgilendirme

                                                                 
OTONOMY ABD İLAÇ ŞİRKETİ DUYURDU...! ( 3 .Ağustos 2017 )
Ménière Hastalığında OTIVIDEX  için US Faz 3 AVERTS-1 Davalı'da Kayıt İşlemini Tamamladı.
OTONOMY BASIN BÜLTENİ 
2017 Yılı Eylül  Ayında Sonuçlar Bekleniyor.
Ménière Hastalığında OTIVIDEX  için US Faz 3 AVERTS-1 Davalı'da Kayıt İşlemini Tamamladı , Sonuçlar BekleniyorEylül 2017: Otonomi, Ménière hastalığı olan hastalarda OTIVIDEX (eski adı OTO-104 olarak), Amerika'da AVERTS-1 ve Avrupa'da AVERTS-2 için iki aynı, paralel Faz 3 çalışmasını yürütüyor. Her deneme, tek taraflı Ménière hastalığı olan yaklaşık 160 hastayı kaydetmek üzere tasarlanmış 16 haftalık, prospektif, randomize, çift-kör, plasebo kontrollü bir çalışmadır. AVERTS-1 araştırması toplam 165 hasta ile tamamlandı ve önümüzdeki ay üst verileri bekleniyor. Kayıt, 160 hastadan daha fazla kayıtlı ve nihai hastalarda lead-in ile AVERTS-2 çalışmasında neredeyse tamamlandı. Topline veriler 2017 yılı sonunda bekleniyor.
Hosted Key Opinion Leader (KOL) Toplantısı, Ménière hastalığı üzerine: Haziran ayında,Otonomy Ménière hastalığı üzerine bir KOL toplantısına ev sahipliği yaptı. New YorkSunumları ile Paul R. Lambert, MD, Profesör ve Başkan, Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Anabilim DalıGüney Carolina Tıp Üniversitesi, ve Anthony A. Mikulec, MD, MBA, Profesör, Otoloji ve Nörotoloji Şefi, Saint Louis Üniversitesi Tıp FakültesiBunlara ek olarak,Kathie M. Bishop, Ph.D., Baş bilimsel görevli Otonomy, Faz III hedef hasta popülasyonuna dayanan OTIVIDEX Faz 2b sonuçlarının güncellenmiş bir analizini sunarak program zaman çizelgesini gözden geçirdi.

OTONOMY HAKKINDA BİLGİLER
Otonomy, kulak hastalık ve rahatsızlıkları için yenilikçi terapötiklerin geliştirilmesi ve pazarlanması üzerine odaklanmış bir biyofarmasötik şirkettir. OTIPRIO ® (siprofloksasin otik süspansiyon),Birleşik Devletler pediatrik hastalarda timpanostomi tüp yerleştirme ameliyatı sırasında kullanılmak üzere, bir sNDA tarafından dosyalama için kabul edilmiştir. FDA akut otitis eksterna (AOE) için başarıyla tamamlanmış ve Başarılı Bir Evre Sonrası 2 gözden geçirmesi, FDAtimpanostomi tüpleri (AOMT) ile akut otitis media için. OTIVIDEX ™, Ménière hastalığı ve diğer denge ve işitme bozukluklarının tedavisinde geliştirilen bir steroiddir. Ménière hastalığında iki faz 3 çalışma devam ediyor, AVERTS-1 inBirleşik Devletler ve AVERTS-2 in Avrupa, AVERTS-1 sonuçları bekleniyor Eylül 2017ve 2017 yılı sonunda beklenen AVERTS-2 sonuçlarına ek olarak, sisplatin kaynaklı işitme kaybı riski taşıyan hastalarda OTIVIDEX'in 2. Aşamalı bir çalışması sürmektedir. OTN-311, 1. Evre klinik güvenlik denemesini tamamlayan ve 2017 yılının sonuna kadar başlatılması beklenen 2. Etap denemesini tamamlayan tinitus tedavisinde NMDA reseptör antagonistidir. Yaşa bağlı işitme kaybı da dahil olmak üzere sensorinöral işitme kaybını hedefleyen dördüncü bir program klinik öncesi gelişmedir.Otonomy'nin tescilli formülasyon teknolojisi, bir doktor tarafından tekli tedaviyi mümkün kılmak için termal olarak duyarlı jel ve ilaç mikropartiküllerini kullanır. 


Beklenen Yaklaşan Kilometre Taşları

  • Eylül ayında Ménière hastalığı hastalarında OTIVIDEX'in AVERTS-1 Aşama 3 denemesinden toplu verilerin ve 2017 yılı sonunda AVERTS-2 denemesinden toplu verilerin duyurulması.
OTONOMY ...: http://investors.otonomy.com/phoenix.zhtml?c=234082&p=irol-newsArticle_Print&ID=2291763 

Yorum...: Meniere Hastalığı oldukça ciddi olan bir hastalıktır..Şiddetli Vertigo atakları halinde seyreden bu hastalığın da tıpkı Tinnitus gibi  kesin çaresi de bulunamamıştır..Farklı türlerde Meniere sendromlarını azaltılmasına yönelik ilaçlar kullanılmaktadır fakat  bu ilaçları kullanan kişilerin  bazılarının beyanlarına göre çok fazla işe yaramadıkları anlatılmaktadır. Meniere Hastalığında Vertigo atakların olmasının yanında işitme kaybı ve tinntus şikayetlerinin de önenli derecede ciddi olduğu bilinmektedir ve meniere hastalığının pençesine düşümüş bir çok insanlar  çok şiddetli vertigo atakları , işitme kaybı ve çınlama problemleri ile savaş vermektedirler. Otonomy İlaç Şirketi bu amaç ile işe koyulmuş ve ilk olarak Meniere Hastalığı tedavisi için ilaç araştırma üzerinde çalışmalara başlamış OTO-104 adı ile  söz konusu bu hastalığın tedavisi için duyurmuştur..En son 2017 Ağustos ayında verilen bilgilere göre söz konusu ilacın adı değiştirilerek OTIVIDEX adı verilmiştir..OTIVIDEX İlacı için genel bilgiler ve son haberleri OTONOMY İLAÇ ŞİRKETİ Basın Bülteni ile duyurmuştur.


Blog Yöneticisi
Ressam Sami Samioğlu



  


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder