22 Mayıs 2019 Çarşamba

OTO-313 TİNNİTUS İLACI 2.FAZ 1. KLİNİK ÇALIŞMASINI BAŞATTI...Tarih ; 11 NİSAN 2019


OTONOMY ,OTO -313 2.FAZ 1. KLİNİK ÇALIŞMALARINA BAŞLADI...
11 NİSAN 2019 Tarihinde 2.Faz 1.Klinik Çalışmalar başlamıştır.
KULAK ÇINLAMASI TEDAVİSİNDE OTO-313 GÜNCELLEME BİLGİSİDİR.
11 Nisan 2019

KULAK ÇINLAMASI TEDAVİSİNDE TAZE YENİ BİR BİLGİ...FIRINDAN YENİ ÇIKTI TAPTAZEDİR...!
OTO-313 , KULAKÇINLAMASI TEDAVİSİ İÇİN BİLGİLENDİRME..
Tarih ; 11 Nisan 2019
2020'nin ilk yarısında sonuçlanacaktır.
SAN DIEGO, 11 Nisan 2019 (GLOBE NEWSWIRE) - Nöroloji için yenilikçi terapötiklerin geliştirilmesine adanmış bir biyofarmasötik şirket olan Otonomy, Inc. (NASDAQ: OTIC), bugün OTO'nun Faz 1/2 klinik denemesinin başladığını duyurdu Tinnituslu hastalarda NMDA reseptörü antagonisti gasiklidin'in sürekli maruz kalma formülasyonu olan -313. Randomize, çift-kör, plasebo-kontrollü Faz 1/2 çalışması, subjektif tinnituslu yaklaşık 50 hastayı alacak bir araştırma etkinliği çalışmasını izleyen bir ilk güvenlik kohortunu içerecektir.
"Tinnitus milyonlarca insanı etkileyen yaygın bir problemdir," dedi. San Antonio'daki Kulak Tıp Grubu Nörotoloğu ve Otoloğu Susan Marenda Kralı ve Teksas Sağlık Üniversitesi Tıp Fakültesi Klinik Profesörü Susan Marenda, “Kulak çınlaması sıkıntısı çekebilir. Konsantre olma, boş zaman etkinliklerinin tadını çıkarma ve huzurlu uyku alma yeteneklerini bozarak hastanın yaşam kalitesini olumsuz yönde etkiliyor Ne yazık ki, şu anda bu hastaları önerecek ilaç tedavisimiz yok, OTO-313'ün potansiyeli konusunda heyecanlıyım ve bir parçası olmaktan mutluluk duyuyorum Faz 1/2 klinik araştırması. ”
Otonomy Başkanı ve CEO'su David A. Weber, “Bu araştırmayı başlatarak, OTO-313'ün tinnituslu hastalarda terapötik potansiyelini değerlendirecek olan klinik gelişimini ilerletmekten heyecan duyuyoruz” dedi. “2020'nin ilk yarısında bu çalışmanın sonuçlarını bekliyoruz ve bilgileri daha fazla klinik gelişim için tasarım ve plan konusunda bilgilendirmek için kullanacağız.”
Tinnitus hakkında
Tinnitus, ses olmadığı zaman gürültü algılamasının tıbbi terimidir. Genellikle kulakta çınlama olarak tanımlanır, ancak kükreme, tıklatma, tıslama ya da vızıldama gibi gelebilir. ABD'li yetişkinlerin yaklaşık yüzde 10'u bu durumla yaşıyor, bu durum günlük aktiviteleri ciddi şekilde etkileyebilir ve sık sık endişe ve depresyona neden olur. Tinnitus ayrıca, gaziler arasında en yaygın hizmete bağlı engelliliği de tahmin ediyor ve tahmini maliyeti 2 milyar doları aştı. Şu anda kulak çınlaması için FDA onaylı ilaç tedavisi yoktur.
OTO-313 hakkında
OTO-313, tinnitus tedavisi için gelişen güçlü ve seçici NMDA reseptörü antagonisti gasiklidin'in sürekli maruz kalma formülasyonudur. Daha önce hiçbir güvenlik kaygısı duyulmadan gasiklidin başlangıç ​​formülasyonu için Faz 1 klinik güvenlik denemesi daha önce tamamlanmıştır. OTO-313, tek bir intratimpanik enjeksiyon yoluyla uygulanacak gasiklidinin geliştirilmiş bir formülasyonudur.


KAYNAK ; Tinnitus Reatment Report
PAYLAŞIM ; Ressam Sami Samioğlu
AÇIKLAMA...OTO-313 Tinnitus Tedavisi için geliştirme çalışmaları yapılan ilaç için klinik 2.FAZ 1.Aşamanın başlatılması tarihi olarak 2019 yılının ortalarında hedeflenmiştir verilen son bilgi 11 Nisan 2019 tarihinde yapılmış ve OTO-313 Tinnitus Tedavi ilacı için 2.FAZ 1.AŞAMA OTONOMY İLAÇ ŞİRKETİ TARAFINDAN BAŞLATILMIŞTIR..TÜM KULAK ÇINLAMASI BELASI İLE YAŞAM SAVAŞI VERENLERE HAYIRLI UĞURLU OLMASINI DİLERİM.


12 yorum:

  1. Tms tedavisi oldum. Ilk 10 gun biteli iki ay olucak hala duzelme yok.doktor bey 1 yil boyunca sureci takip edecegini soyluyor. Fakat sabrim kalmadi. Biz tinnitus hastalari denek miyiz? Kesin net bir tedavi yontemi istiyoruz.%100 tedavi istiyoruz; aldatici tedavi yüzdelerini degil. Otonomy bunu basarir Mi? Bilemiyorum cunku formulasyonu data once basarisuz olmus keyzilenle benzer. ama hayati Bu cinlama yuzunden kararmis biri olarak tum kalbimle basarmasini istiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah be arkadaşım TMS çınlamayı durdursaydı ne güzel olurdu , hepimiz kurtulurduk be bela çınlamadan..Ama olmuyor işte yok tedavisi şu an için..TMS tedavisi çok araştırdım bu tedavi aslında TMS (Derin TMU) uygulamasının Depresyon ve Bipolar bozuklukta kullanımı FDA ve CE onaylı olup, öncelikle depresyon tedavisinde başarı sağlamaktadır çınlama üzerinde etkisi yok denecek kadar çok azdır yada hiç faydası da olmayabilir..TMS tedavisi FDA Tarafından Çınlama üzerinde etkisi tespit edilememiştir ama çıkarcı doktorlar hastaları sömürmek için TMS tedavi ile çınlamayı tedavi ediyoruz yalanları ile çınlama hastalarını kandırıyorlar..Ben TMS tedavisinin çınlama işe yaracağına kesin olarak inanmadığım için yaptırmadım ama senin gibi çınlama tedaci olarak umut eden ve TMS yaptıran çok insanlar var ve bunlar umutla gittiler sonuç da hüsran ile karşılaştılar..Elbette denek değiliz eğer TMS tedavisine devam ediyorsan öncelikle TMS hangi hastalıklarda daha iyi sonuç veriyor araştır derim..Keyzilen her ne kadar OTO-313 ile etki yeri açısından aynı olsa da aynı ilaç değil , OTO-313 formülü ilaç Keyzilenden faha farklı bir ilaçtır..Bu ilaç içilmez hap değil yutulmaz , İnratimpanik bir ilaçtır kulak zarından enjekte edilerek iç kulağa ilacın ulaşması sağlanır etki ilaç iç kulağa ulaştıktan sonra başlar ve direkt iç kulak mekanizması içinde etki ederek çınlamayı durdurması planlanan bir ilaçtır..Şu an 2 Faz birinci klinik aşamada ve bu aşama çok önemli çünkü ilaç yüksek dozda çınlaması olan gönüllü hastalar üzerinde denenmektedir..Sonuç ne olur bilemeyiz ama adamlar bu ilacın çınlamaya çare olması için çalışıyorlar üstelik tek dozda çınlamayı durdurmayı hedeflediler..Yani tek dozda çınlama tamamen durması için planlanan bir ilaçtır..OTO -313 ilacın işe yaracağını tahmin ediyor ve inanıyorum ama önemli olan klinik tüm aşamalardan ilacın başarı ile geçmesi gereklidir. Bu 2.Faz 1.Klinik aşama çok çok önemli olduğundan şüphem yoktur umarım ki başarı elde edilir..Ben 2005 yılından beri OTO-313 İLACINI TAKİP EDİYORUM..VE BU İLLET ÇINLAMA 15 YILDIR HAYATIMI KARARTTI BEN DE KURTULMAK İSTİYORUM VE TÜM İNSANLAR YANİ DÜNYADAKİ TÜM ÇINLANMASI OLAN İNSANLAR BU İLLET ÇINLAMADAN İNŞALLAH ALLAH 'IN İZNİ VE İLAÇ FİRMASI ÇALIŞLARI EMEK VERENLERİ BAŞARIYI NASİP ETSİN...Geçmiş olsun arkadaşım sabret inşallah bu belayı yeneceğiz.

      BLOG YÖNETİCİSİ
      Sami Samioğlu

      Sil
  2. S.A
    Yanlız deyilsin bende oda buda senin yaşadıklarını yaşıyoruz dayanacaz ALLAHIN izniyle yaşamaya tutunacaz ALLAHTAN umut kesilmez çınlama hiç susumuyor sürekli sabah akşam her saniye düşünsene birden sesin yok olduğunu yeni doğmuş gibi olurduk her sıkıntımda İNŞİRAH SÜRESİNİ okuyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet yanlız olmadığımı 14 yıl önce farkına varmıştım..Sadece Amerika da çınlama belası ile hayatları kararmış 40 milyon insan var bu Türkiye nüfusunun yarısı demektir..Bir de tüm dünyada olanları hesaba katacak olursak çınlaması olan kişiler olarak dünyanın en büyük ÇINLAMA ORDUSU OLUŞMUŞTUR Kİ BU DURUM KORKUNÇ BİR DURUMDUR..Çınlama tedavisi için 1800 yılından beri araştırmalar yapılıyor çare aranıyor..İnşallah ALLAH 'IN İZNİ İLE ÇARE GELİR..Bende öyle diyorum ÇINLAMA BİR DURSA YENİDEN DOĞMUŞ GİBİ OLACAĞIM...ALLAH hepimize sabır versin.

      BLOG YÖNETİCİSİ
      Sami Samioğlu

      Sil
  3. Bu ilac çıkarma süreci bilimsel araştırmalar tamamlandıktan sonra ne kadar surede çıkar? FDA onayı falan? 2020 sonu çok iyimser bir tarih mi yoksa en az 3-4 sene daha cekecek miyiz bu illeti?? İnşaallah çok da pahalı olmaz inşallah . Hocam tahminlerin nedir?
    Saygılarımla

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle çıkartılması planlanan bu ilacın 3.FAZ Klinik aşamaları başarı ile tamamlaması şarttır..Bu süreçte başarı elde elde edilerek kesin olumlu sonuç alınması ile tabi ki iş bitmiyor..İlaç FDA Denetleme Kurumu tarafından incelemeye alınır , FDA ilacı inceler , bakar ve özelikle insan sağlığı için tehlikeli olup olmadığına bakar. Tehlikeli bir durumun farkına varırsa ilaç klinik aşamaları başarı ile elde etse bile ilacın üretimi için izin vermez bu olasılık çok düşük bir olasılıktır...FDA incelemesini tamamladıktan sonra insan sağlığı için tehlikeli değildir der ve onay vede üretim için izin verir..Bundan sonraki iş ilacın satışı için ruhsat alınmasına gelir. Bu aşamalardan sonra bu ilaç üretilir ve satışa sunulur. İlaç firması bu ilacın klinik olarak sonlanması için 2020 yılının ortalarını hedeflemişler..2020 Yılında olumlu sonuç alındığında FDA onayı ve satış ruhsatı çok fazla uzun süreceğini tahmin etmiyorum 3-4 sene sürmez en geç ihtimalle kesin olmamakla birlikte 2021 yılı başını bulabilir..Burda önemli olan şudur klinik tıbbi çalışmalarda bu ilaç ile ilgili neler olur ilaç firma çalışan uzmanları dahi önceden neyin ne olacağını bilemezler bu işler çok ciddi ve titiz çalışmalardır ilaç firması çalışanları bu ilacın başarı ile sonuçlanmasını istemektedirler , umuluyor ki bu başarı istendiği gibi elde edilir diyebilirim ancak...İlaç pahalı mı olur , ücreti ne olur bu soruya cevap vermem şu an için inşallah demem gerekir , bu ilaç piyasaya çıksa bile hiç kimse bu ilacı alıp kullanamaz bu hap değil , şurup değil bu intratinpanik enjeksiyon ilaçtır. Yani kulak zarından kıl iğne ile şırınga edilerek tatbik edilen ve etkisi iç kulağa ulaşınca kendini gösteren bir ilaçtır..İlaç firması bu ilacı İÇ KULAK ÇINLAMASI OLAN ÇINLAMASI OLAN HASTALARA FAYDASI PLANLANMIŞ BİR İLAÇTIR...BUNU ÖZELLİKLE BELİRTİYORUM..FİRMA ZATEN BUNU NET BİÇİMDE YAZMIŞTIR...Selamlarımla.

      BLOG YÖNETİCİSİ
      Sami Samioğlu

      Sil
  4. Sayın sami samioglu, youtube'da şöyle bir videoya rastladım. Bunun aslı astarı nedir ve bizler için bir cozum mudur? Bu konuda en bilgli kisi sizsiniz lutfen bunu bir araştırın. Ve bizimle paylaşın. İnsallah hepimiz için bir kurtuluş olur.
    https://m.youtube.com/watch?v=c7CQiNt8yb0

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu ilaç ZERDEÇAL içeriklidir...Zerdeçalın bazı hastalıklarda yararlı olduğu bilinmektedir..Alternatif tıp bu konuda geniş bilgiler veriyor..Bu ilacın Tinnitusa yani çınlamaya iyi geldiği ifade eden bir bilgiye rastlamadım ama videoda Zerdeçal olan bu ilacın tinnitusa iyi geldiğini anlatılıyor..Zararı var mı yok mu bilemem ama bu ilacın tıbbi olarak çınlamaya çare olacağının kanıtı yoktur.İsteyen alıp deneyebilir , iyi mi gelir tümü ile çare mi olur bunu ancak kullanan kişi anlayabilir. Ben çınlama ile ilgili şu,şu ilacın kullanın iyi gelir demedim ve hiç bir zamanda demem.Bu ilacı kullanmadan önce doktorunuza danışınız.

      BLOG YAZARI
      Sami Samioğlu

      Sil
  5. Sami abi 6 ayı geçti akustik travma yaşayalı. Tinnitusu geçtim en sinir bozanı hafif siddetli bir seste bile cızırtı duyuyorum. Kalitesiz ya da patlak bir hoparlorde sesi belli bir noktadan fazla acinca ses bozulmaya ve cizirti duyulmaya baslanir ya aynisini yasiyorum. Ve kulagima ara ara igne batiyormus gibi aci hissediyorum. Buna hiperakuzi deniyor bildigin gibi ve her tinnitusluda gorulmese de ben bunu yasiyorum. Maalesef doktorlarin cogu hiperakuzinin ne oldugunu dahi bilmiyor. Gittigim kbb uzmaninin bilgisi "mutsuzluk hiperakuziye sebep olur" kadar sığ. Caresizce bekliyorum bir mucize olur da yasam benim icin icin daha kolay bir hale gelir diye. Blogunu takip ediyorum. Kal saglicakla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen bende senin yaşadıklarının aynısı yaşamaktayım..ÇINLAMA BAŞ BELASI HİPERAKUZİ İSE DAHA BÜYÜK BAŞ BELASIDIR..Hiperakuzi facia bir şey bunu ancak yaşayanlar bilir..Doktorların arasında hiperakuzinin ne olduğunu bilmeyen doktorların olması durumu da var elbette , onlar hiç bir halttan anlamayan doktorlar. Alacaksın bunların hepsini çöpe atacaksın bir halta yaramıyorlar zaten.....Gittiğin doktor " mutsuzluk hiperakuziye sebep olur " mu dedi....Allah , Allah daha neler duyacağız bu doktor bozuntularından , akıl mantık dışı bir laf..Mutsuzluk hiperakuziye sebep olsaydı dünyada milyonlarca kişi şöyle veya böyle nedenlerden ötürü büyük mutsuzluklar yaşıyor , mutsuzluk yaşayan her insansa hiperakuzi olurdu , mutsuz olanlar da hiperakuzi olmaz , kulak ile ilgili sorunları olan kişilerin bazılarında hiperakuzi denen büyük bela gelir yapışır ve hiç gitmez hatta daha da kötü hale bile gelebilir...HİPERAKUZİ AKUSTİK TRAVMA SONRASINDA BAZI KİŞİLERDE OLUR VE KİŞİNİN YAŞANTISINI KABUSA ÇEVİRİR...O DAKTORLAR BİLMİYORLAR NE YAZIK Kİ HİPERAKUZİNİN DE ÇINLAMA GİBİ ÇARESİ HENÜZ BULUNAMADI...Allah biz ve bizim gibi olanlara sabır versin durumumuz hiç kolay değil..Bir gün gelir çaresi bulunur mu bilemiyorum ama çınlamanın çaresinin gelmesi ihtimali daha yüksektir..Bir de şu var söz konusu çınlamaya çare olacak olan ilaç çıkarsa yani OTO-313 Tinnitus ilacı acaba HİPERAKUZİ durumuna da iyi gelecek mi , işte bu konuda yeterli bilgi mevcut değil , ilaç çıksın umuyorum ve bekliyorum ki bu ilaç hiperakuziye de çare olabilir...BİR UMUTTUR BU BEKLEYİP GÖRECEĞİZ..İNŞALLAH ALLAH BİZLERE BUNU NASİP EDER...Bende sağlıcakla kalın diyorum.

      BLOG YAZARI
      Sami Samioğlu

      Sil
  6. Oto-313 hiperkuziyi de tedavi edecek ml?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. OTO-313 TİNNİTUS İLACI ÇIKARSA ÇINLAMA İÇİN YANİ ÖZELLİKLE KİŞİYİ PERİŞAN EDEN İÇ KULAK ÇINLAMASININ KESİN TEDAVİSİ İÇİN OLACAKTIR...AMA BU ARADA BU İLAÇ HİPERAKUZİ DENİLEN BÜYÜK BAŞ BELASI İÇİN DE YARARLI OLUR MU BU KONUDA KESİN BİR BİLGİ MEVCUT DEĞİL..UMUYORUM Kİ ÇINLAMA DURURSA ACABA HİPERAKUZİ DE DURUR MU DÜZELİR MİYİZ ? BEKLEYİP GÖRECEĞİZ ÖNCE BU İLAÇ BİR ÇIKSIN İLAÇ KONUSUNDA ŞİRKET BU KONUDA BİR AÇIKLAMA YAPABİLİR...İNŞALLAH BU İLAÇ HİPERAKUZİ DENEN BAŞ BELASININ KÖKÜNÜ DE KAZIR.

      BLOG YAZARI
      Sami Samioğlu

      Sil