21 Mayıs 2019 Salı

FX-322 , İŞİTME KAYBI TEDAVİSİ İÇİN BİLGİLENDİRME..




İŞİTME KAYBI TEDAVİSİNDE TAZE BİR BİLGİ...FIRINDAN

YENİ ÇIKTI TAPTAZEDİR...! 

FX-322 , İŞİTME KAYBI TEDAVİSİ İÇİN BİLGİLENDİRME..

Tarih ; 10 Nisan 2019

Frekans FX-322, deneklerde işitme fonksiyonunu iyileştirdiği klinik olarak olumlu nietice vermiştir.
Biyoteknoloji şirketi Frequency Therapeutics, işitme restorasyonu için hazırlanan araştırma ilacı FX-322'nin bir Faz I / II klinik çalışmasından elde edilen pozitif veriler olduğunu bildirmiştir.
FX-322 , birincil güvenlik son noktasını karşılayan herhangi bir ciddi yan etki olmadan güvenli ve iyi tolere edildiği bulunmuştur.
Veriler ayrıca, ilaç adayı ile tedavi edilen çok sayıda katılımcıda, odyometri ve kelime puanları dahil olmak üzere işitme fonksiyonunda gelişmeler olduğunu ortaya koydu.
Faz I / II deneme adayı Susan Marenda King şunları söyledi: “İşitme kaybı milyonlarca insanı etkiliyor ve mevcut tedaviler kaybolduktan sonra işitme duyusunu geri getiremiyordu....
“Fonksiyonel işitme iyileşmesi belirtileri gösteren FX-322 için yapılan çalışma sonuçları umut verici ve hastalar için potansiyel bir tedaviye doğru heyecan verici bir adım teşkil ediyor.”
FX-322, yeni saç hücreleri oluşturmak ve işitmeyi geliştirmek için iç kulak progenitör hücrelerini tetiklemek amacıyla kullanılan küçük moleküllü ilaçların bir kombinasyonudur. Bu yaklaşım PCA Rejenerasyon olarak bilinir.
Randomize, çift kör, plasebo kontrollü, tek dozlu, çok merkezli Faz I / II denemesi , stabil sensörinöral işitme kaybı olan 23 yetişkinde FX-322'nin güvenliğini değerlendirdi.
Kronik gürültüye maruz kalan veya idiyopatik ani sensorinöral işitme kaybı olan hastaları kaydetti. FX-322, bir kulağa intratimpanik enjeksiyon olarak uygulandı.
Katılımcılar enjeksiyondan iki hafta sonra ilk takipte değerlendirildi ve üç ay boyunca izlendi.
Frequency Therapeutics başkanı, kurucu ortağı ve CEO'su David Lucchino şunları söyledi: “Bu çalışmanın odağı güvenliyken, şu anda bu hastalar için işitmeye yönelik hiçbir tedavi olmadığından, sensorinöral işitme restorasyonundaki ilk sonuçları görmekten heyecan duyuyoruz.
“Ayrıca, bu veriler çok sayıda dejeneratif hastalığa hitap etme şansına sahip olan küçük moleküllü rejeneratif tıp platformumuza destek veriyor.”
Bu denemeden elde edilen verilere dayanarak, şirket bu yılın sonunda çok dozlu bir Faz IIa deneme başlatmayı planlıyor.


BU YAPIŞAN ÇALIŞMALAR BÜYÜK UMUTTUR VE İNŞALLAH ALLAH 'IN İZNİ İLE İŞİTME KAYBI TEDAVİSİ İÇİN KESİN ÇARE OLUR.

KAYNAK ; Biyoteknoloji şirketi Frequency Therapeutics
PAYLAŞIM ; Sami Samioğlu 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder