9 Ocak 2018 Salı

OTO -311 TİNNİTUS İLACI HABER BÜLTENİ... 9 Ocak 2018


OTO - 311 TİİNTUS İLACI HUSUSUNDA SON HABER.
HABER TARİHİ  : 9 OCAK 2018
HABERİN İÇERİĞİ : 

Basın bülteni  : Tinnitus tedavisinde geliştirilmiş bir gacyclidine formülasyonu olan OTO-313 geliştirildi:Gacyclidine, hem klinik olmayan hem de klinik araştırmalara dayalı olarak kulak çınlamasını tedavi etme potansiyeli olan moleküler bir sınıf olan güçlü ve seçici bir N-Metil-D-Aspartat (NMDA) reseptör antagonistidir . Bir faz 1 klinik güvenlik araştırması, güvenlik kaygısı gözlemlenmeyen, polisakridin esaslı gosiklidin formülasyonu olan OTO-311'i kullanarak başarıyla tamamlanmıştır.OtonomyOTO-311'e kıyasla gelişmiş özelliklere sahip alternatif bir gacyclidine formülasyonu olan OTO-313'e geçti. Şirket, 2019 yılının ilk yarısında, kulak çınlaması hastalarında OTO-313 için bir Faz 1/2 klinik deneme başlatmayı umuyor.


OTONOMY HABER BÜLTENİ LİNKİ  :  

http://investors.otonomy.com/phoenix.zhtml?c=234082&p=irol-newsArticle_Print&ID=2325672




YORUM..:  OTO-311 ' e kıyasla gelişmiş özelliklere sahip alternatif bir formül geliştirildiği ifade edilmektedir..OTO -311 Adı ile anılan ilacın adı OTO -313 Olarak değiştirilmiştir  denilmektedir. Ne yazık ki çınlama tedavisi için geliştirilmekte olan Tinnitus ilacı OTO -311 , Yeni adı OTO-313 olan Tinnitus ilacı 2019 yılına uzamıştır..Yapacak bir şey yok , çınlama ile savaş verenler 2019 yada 2020 yılına kadar sabretmek zorundalar..Umut devam ediyor fakat çınlama tedavisi için planlanmış olan  yeni adı ile OTO-313 Tinntus ilacının piyasaya çıkmasını beklemekten başka elimizden gelen bir şey yok..Yok arkadaş ben bu kadar bekleyemem diyen varsa , kendi başının çaresine baksın derim.
BLOG YAZARI 
Ressam Sami Samioğlu

19 yorum:

  1. Sami bey gercekten cok uzucu bi durum beklemekten baska bi caremiz yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet maalesef çok üzücü bir durum oldu. Sadece süresi uzadı..Bir de şöyle düşünün ya ilacın işe yaramadığı bilgisi verilseydi durum üzücü olmanın ötesine geçer ve umutlar suya düşebilirdi..Duruma bu açıdan baktığımızda umudun devam etmesine sevinmemiz gerekecek..Ben şahsım adına bu ilaçtan umutluyum zira OTO-311 Tinnitus ilacı geliştirilerek OTO-313 adını almıştır..OTONOMY İLAÇ FİRMASI bence işi sıkı tutuyor ve ilacın kesin başarılı olması için büyük bir özveri ile çalışmalarını sürdürüyorlar..Kolay değil zira Tinnitus adı verilen çınlamanın kesin tedavisini bulmak çok kolay bir iş değil. Allah ' ın izni ile başarının ve çınlamanın kesin çaresi geleceğine inanmaktayım.

      BLOK YAZARI
      Ressam Sami Samioğlu

      Sil
  2. InsaAllah bekliyoruz verdiginiz bilgiler icin tesekur ederiz..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim,yeni bilgiler geldiğinde blog sayfamda yayınlayacağım bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın , ben sağ oldukça bilgilendirmeye devam ederim.

      BLOG YAZARI
      Ressam Sami Samioğlu

      Sil
    2. Bu hastaliga muzdarip çok insan var ben 3 ay oldu hangi ilacı aldiysam hcibiri çare olmadi bana piskolojik dedi ege üniversitesi

      Sil
  3. Sami bey mrb bu ilacı işitme kaybıyla birlikte çınlaması olanlarda kullanabilecek mi acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İŞİTME KAYBI İÇİN 0T0-413 BİLGİSİ..Bu sorunuzun cevabıdır..OTONOMY FİRMASININ AÇIKLAMASIDIR..: OTO-413 Hakkinda

      OTO-413, beyin türevi nörotropik faktörün (BDNF) nöron büyümesinde ve onarımında rol oynayan doğal olarak bulunan bir proteinin patentli, sürekli olarak maruz kalmış bir formülasyonudur. Klinik öncesi olmayan çalışmalarOtonomy ve diğer araştırma grupları, BDNF'nin lokal uygulanmasının, gürültü travması veya ototoksik kimyasallara maruz kalma nedeniyle hasar görmüş şerit sinapsları onarır ve işitme işlevini geri getirdiğini göstermiştir. Otonomy2019 yılının ilk yarısında işitme kaybı hastalarında başlanması beklenen bir Faz 1/2 klinik çalışmayla, İnceleme Yeni İlaç (IND) Uygulamasını desteklemek üzere OTO-413 için klinik dışı çalışmalar ve üretim başlattı. OTO-413 için ilk gösterge işitme güçlüğü konusundaki konuşmasıyla karakterize edilen synaptopati ile ilişkili işitme kaybı olan hastalar olacaktır.

      Sil
  4. Sami bey mrb paylaşımınız için tsk ederim bu ilaç işitme kaybı ile birlikte görülen çınlama içinde kullanılabilecek mi acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. OTO -313 İlacını soruyorsanız iç kulak çınlaması tedavisi içindir..İşitme kaybını tedavi eder mi , bu konuda detaylı bilgi henüz verilmedi..Ben yine OTONOMY İLAÇ FİRMASININ AÇIKLAMASI VEREYİM..: OTO-313 AÇIKLAMASI..:OTO-313 programımızın amacı, tek bir intratimpanik (IT) enjeksiyonla tam bir tedavi yöntemi sağlayacak sürekli pozlama gacyclidine formülasyonu geliştirmektir. Safha 1 klinik güvenlik araştırması, güvenlik kaygısı gözlenmeyen OTO-311 kullanılarak başarıyla tamamlanmıştır. Gelişimi, OTO-311'e kıyasla geliştirilmiş özelliklere sahip alternatif bir gacyclidine formülasyonu olan OTO-313'e değiştirdik. 2019 yılının ilk yarısında, kulak çınlaması hastalarında OTO-313 için bir Faz 1/2 klinik deneme başlatmayı umuyoruz.

      Sil
  5. Silah atışı sonrasında oluşan tek kulak çınlamam var 8 yıl önce avda arkadasim otomatik tüfeği ile ateş etmesi sonucunda malum çınlama kalıcı oldu çoğunlukla az şiddetli bazende rahatsız edici ince bir tiz sesi var çoğaldığı zaman azaltmak için ne yapmamız lazım ilaç yada kulak damlası işe yararmı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle geçmiş olsun..Silah atışı anında çıkan ses kulakların baş belasıdır..Bende bir tek silah atışı sonrasında çınlama kalıcı oldu..15 yıldır şiddeti artarak devam etmektedir..Çare yok..Çınlama bazen şiddeti az olarak devam eder , bazen de şiddeti artarak devam edebilir..Bu durum iç kulak çınlaması olduğunu apaçık göstermektedir..Zira silah atışı sonrasında en büyük ve ciddi zararı iç kulak tüy hücreler görür vede sonuçta çınlama başlar. Silah atışı sebebi ile başlayan çınlamalar genelde tiz seslidir..Bu tiz ses azalmayıp artarsa çok rahatsız edeci olur. Ne yazık ki çınlama artışı ile ilgili olarak çınlama azaltıcı bence hiç bir ilaç yoktur..Kulak damlası antibiyotik içerikli damladır ve kulak yolu ve zarı ile ilgili iltihaplara karşı etkisi vardır , çınlamayı azaltmaz. Bunların yanında kulak temizleyici damlalar da var sanırım..Bu kulak damla türünün de çınlamayı azaltmazlar. Kısacası çınlamayı azaltma konusunda işe yaramazlar. Çınlamanın azalması hatta tamamen durması için ilaç arayış çalışmalarının sonucunu beklemek zorundayız. Umuyorum ki çınlamaya çare olacak olan ilaç işe yarar ve en kısa zamanda piyasaya çıkar.
      Bir öneri istiyorsanız çınlamanın artmaması için yüksek seslerden kulaklarınızı koruyucu önlemler alınız.

      BLOG YAZARI
      Sami Samioğlu

      Sil
    2. Sami bey emeğiniz ve hassasiyetiniz için,Teşekkürler.

      Sil
    3. Sami Bey emeğiniz boşa gitmeyecek inşallah.

      Sil
  6. Sami bey ilaç ile ilgili gelişme var mı ?
    2019 ilk 6 ayında çıkar mı
    Ilginize teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ŞU AN YENİ BİR GELİŞME YOK...İLAÇ FİRMASI TARAFINDAN.....(Tinnitus hastalarında 2019'un ilk yarısında OTO-313 için 1/2 aşamalı bir klinik çalışma başlatmayı umuyoruz.) DENİLMİŞTİR , BU İFADEDEN ŞUNU ANLAMALIYIZ ; OTO-313 Tinnitus ilacı ile ilgili olarak 2019 yılının ilk yarısında yani Haziran ayında 1/2 Klinik çalışmalara başlatmayı planlamışlar.. Eğer her hangi bir aksilik çıkmaz ise haziran ayında bu konuda bilgi vereceklerdir. Benim tahminime göre OTO 313 TİNNİTUS İLACI BAŞARILI OLURSA 2020 Yılından önce piyasaya çıkmaz

      BLOG YÖNETCİSİ
      Sami Samioğlu

      Sil
  7. Bu ilaçlar nasıl temin ediliyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. diclearas , bu ilaç şu an için temin edilemez. Çünkü henüz bu ilaç satışa sunulmadı..Satışı bir tarafa koyalım bu ilacın tıbbi klinik çalışmaları devam ediyor..Klinik çalışmaların hepsinden olumlu sonuç alınırsa 2020 yılını bulabilir veya geçebilir. Ayrıca bu ilaç içilecek ilaç değildir..Büyük hastanelerde KBB doktoru tarafından kulak içine enjeksiyon ilacıdır yani bu ilaç Cerrahi bir ilaçtır. Bu ilaç piyasaya çıksa bile hiç bir hasta bu ilacı kendi başına tatbik edemez.Bu ilaç iç kulak hücre hasarı nedeni ile çınlaması olanlar içidir..Bu ilaç iç kulak çınlama tedavisi içindir. Tabi ki klinik çalışmalardan olumlu sonuç alınırsa o zaman piyasaya çıkar ve hastanelerde uygulanmaya başlanır. Sanırım durumu izah edebilmişimdir.

      BLOK YÖNETİCİSİ
      Sami Samioğlu

      Sil
    2. Açıklamalarınız için teşekkür ederim.

      Sil