17 Ağustos 2018 Cuma

İŞİTME KAYBI TEDAVİSİNDE YENİ BİR YÖNTEM : İlaç Kombinasyonu


İşitme Kaybı için yeni bir yöntem....
İlaç Kombinasyonu...
Araştırmacılar iç kulakta bulunan tüylü hücreleri harekete geçirebilen ilaç kombinasyonu elde ettiler.




İç kulakta bulunan binlerce tüy hücresi ses dalgalarını algılıyor ve onlar konuşma , müzik ve diğer günlük sesleri duymamıza izin veren sinir sinyallerine dönüştürür. Bu hücrelerin zarar görmesi 48 milyon Amerikan vatandaşını etkileyen işitme kaybının başlıca nedenlerinden biridir.

İnsanlar doğduklarında tek kulaklarında yaklaşık  15.000 tüylü hücre bulunur ve bu hücreler bir kez zarar gördüğünde kendini yenileyemez. Ancak , Brigham ve Kadın Hastanesi ( BWH ) ,  MIT ( Massachusetts Teknoloji  Enstitüsü ) Massachusets Göz be Kulak Kliniği ve Harvard Tıp Fakültesi Araştırmacıları , ilaç kombinasyonu ile kulaktaki hücre öncüllerinin ( diğer adı ile destekleyici hücrelerin ) popülasyonunu genişleten ve  onları tüy hücreleri haline getirerek işitme kaybını engelleyici potansiyel tedavi yöntemi sunan yeni bir yol keşfettiler.

AÇIKLAMA ; Bu  konuyla alakalı bilgiyi araştırıyorum..Net ve doğru bilgilere ulaşırsam bilgilendirmeye devam ederim. Konu ile ilgili olarak Araştırmacıların kendi sitelerine direkt olarak ulaşabilirsem ilaç üzerinde çalışmalar devam ediyor mu , bunu bilmek zorundayım..Hiç bir kişiye boşuna umut vermem..Bu neden ile araştırmacıların kendi sitelerinden en doğru bilgiyi öğrenmem gerekiyor.....Sami Samioğlu.

KAYNAK  ; http://inovatifkimyadergisi.com/isitme-kaybi-tedavisinde-yeni-yontem-ilac-kombinasyonu



BLOG YAZARI 
Sami Samioğlu

4 yorum:

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. Mehmet Emin Ağaç Eart Nano araştırdınızmı

    YanıtlaSil
  3. Biyoenerji uzmanı Erol Konuk menier kulak çınlamasından kurtulan hastalar varmış araştırmanızı öneririm

    YanıtlaSil
  4. Sami bey size mail yoluyla ulaşma imkanım varmı

    YanıtlaSil