24 Ekim 2018 Çarşamba

İÇ KULAK ÇINLAMASI TEDAVİSİNDE KEYZİLEN (AM-101) BİLGİLERİ


İÇ KULAK ÇINLAMASI TEDAVİSİ İÇİN KEYZİLEN(AM-101) İLACI....

Ç KULAK ÇINLAMASI TEDAVİSİNDE KEYZİLEN(AM-101)
Keyzilen® (AM-101)
“Anahtar zye-lin”
Akut iç kulak tinnitus tedavisinde Keyzilen®
Auris Medical, travmatik koklear yaralanma veya orta kulak iltihabını takiben akut iç kulak (periferal) tinnitus tedavisi için Keyzilen® geliştirmektedir. Keyzilen®, biyouyumlu ve tamamen biyolojik olarak parçalanabilen bir jelde formüle edilmiş bir N-Metil-D-Aspartat (NMDA) reseptör antagonisti olan Esketamin hidroklorür içerir. Orta kulağa 3 ila 5 gün boyunca üç intratimpanik enjeksiyon içeren bir tedavi döngüsünde uygulanır. Oradan ilaç, yuvarlak pencere zarından kokleaya geçer.

Keyzilen® nasıl çalışır?
Akustik travma ve iç kulağa diğer hakaretler, artmış hücre dışı glutamat seviyelerini tetikleyebilir, bu da koklear NMDA reseptörlerinin aşırı aktivasyonuna neden olur. Bu süreç, duyusal hücrelerin hasar görmesi veya öldürülmesiyle sonuçlanır ve kulak çınlaması olarak algılanabilen işitsel sinirlerin anormal kendiliğinden "ateşlenmesinden" sorumlu olduğu düşünülür. Normal şartlar altında, NMDA reseptörlerinin, normal ekstansiyonda, hızlı eksitatör nörotransmisyonda hiçbir rol oynamadığı düşünülmektedir. Keyzilen®, tinnitus olarak algılanan işitsel sinirin aberran uyarımını bastırmak için koklear NMDA reseptörlerini bloke etmektedir.

Geliştirme aşaması
Keyzilen® şu anda Faz 3 klinik gelişimindedir.
AÇIKLAMA : KEYZİLEN(AM-101) 3.FAZ KLİNİK AŞAMADADIR...YANİ ELİ KULAĞINDA...3. FAZ KLİNİK AŞAMADA OLUMLU SONUÇ ALINIRSA KEYZİLEN(AM-101)TİNNİTUS İLACI YAKIN BİR ZAMANDA PİYASAYA ÇIKABİLİR..3. FAZ KLİNİK AŞAMADAN OLUMLU SONUÇ ALINAMAZ İSE BU İLAÇ PİYASAYA ÇIKMAZ UNUTUN GİTSİN DERİM O ZAMAN.
BU İLAÇ SADECE İÇ KULAK ÇINLAMASI TEDAVİSİNDE İŞE YARAR DİĞER NEDENLERE BAĞLI ÇINLAMALARDA İŞE YARAMAZ.
Sami Samioğlu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder